Sveiki, aš turiu rimtą priklausomybę nuo skaičiuotuvo.
Viskas prasidėjo dar trečioje klasėje, kai gavau užduotį išmokti daugybos lentelę. Tada maniau, kad tai laikinas nepatogumas. Bet štai, praėjo keli dešimtmečiai, aš moku deklaruoti pajamas, suprantu, kaip veikia kredito palūkanos, bet kai parduotuvėje pamatau akciją „pirk 6 už 8 kaina“, mano smegenys tiesiog pasiduoda ir išeina parūkyti.
Vakar situacija tapo kritinė. Mano atžala, su ta „nekalta“ vaikiška šypsena, paklausė: „Tėti, o kiek bus devyni kart septyni?“. Žinokite, pajutau, kaip per nugarą nubėgo šaltas prakaitas. Pradėjau karštligiškai galvoti: „9x10 yra 90, atimam 9, tai bus... palauk, ne taip skaičiuoju“. Tuo tarpu vaikas į mane žiūrėjo su tokia viltimi, lyg aš būčiau vaikščiojanti Vikipedija. Galiausiai numykiau kažką panašaus į „pasižiūrėk sąsiuvinio gale, ten geriau parašyta“.
Supratau, kad mano autoritetas kabo ant plauko. Negalima leisti, kad vaikas pamatytų, jog jo tėvai „lūžta“ ties pradinės mokyklos kursu. Pradėjau ieškoti sąjungininkų šiame kare su skaičiais ir visiškai atsitiktinai radau šį lobį: https://daugyba.lt.
Ir žinokit, įvyko stebuklas. Tai ne šiaip sausa daugybos lentelė ant popieriaus, o visas interaktyvus treniruoklis. Mes su vaiku dabar žaidžiame „kas greičiau“. Svetainė tokia patogi, kad net ir mano „aprūdiję“ smegenų sraigteliai pradėjo suktis. Jokių registracijų, jokių reklamų – tiesiog užeini ir tampi matematikos genijumi (arba bent jau nustoji raudonuoti prieš aštuonmetį).
Dabar galiu drąsiai pasakyti: 9x7 yra 63! (Taip, aš ką tik pasitikrinau daugyba.lt puslapyje, kad būčiau tikras).
O kaip jums sekasi su šia „aukštąja matematika“? Ar irgi turite tą vieną skaičių kombinaciją, kurią kaskart reikia skaičiuoti iš naujo? Man asmeniškai aštuonetai yra didžiausias gyvenimo priešas. Pasidalinkite savo skaičiavimo traumomis!