Sveikos mamytės o gal ir koks tėvelis nežinau:DD kai jums darė echoskopą ar teisingai pasakė lytį mažylio? man sakė kad berniukas lyg ir. Kaži kada dažniau suklysta kai sako kad berniukas ar kad mergaitė kada sunkiau pamatyt?
Sveikos mamytės o gal ir koks tėvelis nežinau:DD kai jums darė echoskopą ar teisingai pasakė lytį mažylio? man sakė kad berniukas lyg ir. Kaži kada dažniau suklysta kai sako kad berniukas ar kad mergaitė kada sunkiau pamatyt?
sveiki, as suzinojau apie nestuma 4men. o po to dar kokius tris menesius man lyties niekaip negalejo pamatyti.. nes pastoviai budavo suriestos kojytes. bet jau kai nuvaziavau i klinikas ten is kart pasake, kad mergyte. ir va mums keturi su puse menesiuko, augam labai graziai 😀)
Labas ,man eko nemelavo pranasvo kad berniiukas ir jau mum 5 dienos😉
zinau kleta atveju, kai sake iki pat gimdymo bus viena lytis, o gime kita 😀 viena panele viska rozini susipirko, ir tik ligoninej pamate kad berniukas 😀 gal cia nuo miesto priklauso, nuo turims aparaturos, dakratu kompetetingumo, man pirma kart pasake mergaite, antra berniukas "bet nelabai matyt" , dabar esu 27 savaitej ir ne nezinau ka galvot 😀 bet per daug ir nesijaudinu, vaikutis pirmas , lytis nesvarbu, svarbu viskas gerai butu 😀siaip is smalsumo noretusi tiksliai zinot 😀 drabuzelius perku neuztralius tinkancius ir tai ir tai lyciai, vardus galvojam ir abiems lytims 😀
Sweikutes na mums 2 kart pasake kad berniukas pirma karta dawe 95% o antra karta patwirtino tai gal nebus staigmeneles 😃
maddy sveikinu🌷 Kaip sekes gimdymas?
na va, jau galiu pasigirti savo džiaugsmeliu ir tuo kam echoskopas neklydo 😀 susilaukėm nuostabios mergytės 😀
gero nesiojimo nestukes😀
laba diena, merginos 😀 mums echoskopą darė 21 sav., tai nepasakė nieko, nes buvo pasislėpęs. vėliau buvo atliktas 30 sav. tai gydytoja pasakė kad aiškiai mano mergaitės lytines lūpas..liko kelios dienelės, pažiūrėsim ar pasitvirtins 😀)) o dėl to diskusijos dėl lyties, tai taip pat nemanau, kad verta šitaip nusiteikti, juk leliukas tavo, tai koks skirtumas kokia lytis.. žinau vieną žiaurią istoriją, kad pastojus moteriai pasakė, kad bus mergytė, tai vyras taip sumušė, kad patyrė persileidimą, nes matai jis norėjo sūnaus... vat ir išauklėtas berniukas... tiek mergaites, tiek berniukus sunku auklėti...
su dukryte kaip vaiksciojau paskutine savaite pries gimdyma pasake kiausiukai nusiminiau sirdy nes norejos mergytes ,bet 100% nepatvirtino nes sake kad gali but ir "slivytes" 😀 o su sunum mate pimpuka ,bet jau norejau sunaus 😃 GALVOJAU TRECIAS BUS BERNIUKAS 😃 nes bus su kiausiukais ir pimpuku 😃 bet yra kaip yra turiu poryte,trecio nereiks 😃
Tai aisku swarbu sweikas gimtu 😀
Mum gydytojas jau apie 20-tą savaitę spėjo, kad mergaitė, vėliau vėl tą patvirtino keletą kartų, ir neklydo. Tėtis po echoskopijos pasakė, kad kai ką jau myli labiau nei mane 😀 Gimė tėčio sajonė - mažytė Deimantytė. Pirkausi baltus rūbelius pradžiai, o daugiau, kad sulėkė draugės, tai pridovanojo ir naujų ir savo vaikučių dėvėtų 😀 Sandrute, jeigu prie melsvų kelnyčių priderinsi rausvą megztuką - nieko nenutiks 😀
Sweikos mums snd pasake kad 95 % berniukas tai wat ir galwoju ar nebus kad nusipirksiu melynu drabuzeliu ir gims mergyte😀)
o ar buvo kam taip, kad genetike pasakytu kad gims vienos lyties, o gime kitos???
Man pasakė ,kad mergytė na kaip ir noriu begalo mergytės, vyras berniuko labiau , bet išties manau svarbiausia būtų sveikas vaikas o lytis kokia bus tokia. Nors džiaugiuosi ką pasakė daktarai. 😀))
zinojau kad pirma turesiu berniuka o antra mergyte,o dabar nesvarbu ka pagimdysiu sveikas-a svarbu....
Wat butent😀
Nesvarbu berniukas ar mergaite svarbu kad mazytis sveikas butu,tai tavo kunas ir kraujas skirstiti negalima.
Spanguolytia pritariu tau😀 keista kazkaip kad yra tokiu zmoniu kurie taip skirsto
na o mums sake,kad turesim berniuka,bet i nestumo pabaiga pasake,kad nemato berniuko ir gime mergyte 😀 o nusistatymas pries mergaites man nesuvokiamas dalykas,man kaip tik atrodo,kad su berniukais sunkiau 😀 koki pavyzdi parodysi mergaitei tokia ir uzaugs 😀 turiu DUKRA ir esu labai laiminga,o kai laukiausi buvo nesvarbu kas gims,svarbu,kad sveikas vaikas butu,kaip jaustis mergaitei kuria augina mama kuri nenorejo mergaites?manau toks isankstinis nusistatymas ir lemia tolymesni vaiko auklejima
Sveikos,man 4 menesiu pasirode kad bus berniukas,ir turiu nuostabu suneli 😀)
Sweikos merginos na mes dar lyties nezinom nes mums dar tik 3 menesiukai , bet zinokit paskaicius toki komentara apie nusistatyma pries mergaites baisu pasidare, juk koks skirtumas berniukas ar mergyte cia wistiek tawo leliukas as kazkaip galwodawau kad pirmo noriu berniuko bet kazkaip jauciu kad mergyte bus ir tikrai jokio skirtumo nei man nei wyrui noriu kad sweikas butu, o jau koks waikas isaugs tai jau cia tewu auklejimas , atrodo mergaites tai jau ne waikai kiti su negalem susilaukia ir kaip stengiasi rupinasi augina o cia nzn, cia mano tokia nuomone bet lb negraziai skamba toks pasakymas
Bet nenorėti mergaičių vien dėl to, kad joms didesnė atsakomybė, tai daugiau nei kvaila, tarsi pati nebūtum moteris. Dėl vaikelio aš matau vistiek vienodą atsakomybę, gal vyrui mažiau, nes gali pasakyti, jog vaikas ne jo ir įrodyk tada ... dnr tyrimai be galo brangūs, o nėščia mergina nepasakys, kad vaikas ne mano 😃 Tai tik toks skirtumas. O prie jo tėvai? Jei tinkamai auklėjami vaikai, tai tėvai jiems galės nebent padėti savo noru, bet ne todėl, kad pagalba būtina. Mano aplinkoje nėra tokių jaunų šeimų, kurios pačios negalėtų auginti vaikų, o tėvai nebent tik kažką dovanoja kaip tėvai, o ne kad nuolat pagalba būtina.
Taip, jei berniukas bus auginamas tikru vyru, jis prisiims atsakomybę..bet tuo pačiu turės proto jų nesusilaukti su nepilnametėm ar tuomet, kai nieko neturi. Aš vienodai smerkiu abu, tiek vaikinus, tiek merginas.. Bet merginai, pripažinkim, dažniausiai tenka didesnė atsakomybė.. O dar dažniau patiems jų tėvams.. Nes dabar akivaizdžiai matyti..jog tėvai netik vaikus, bet ir anūkus turi patys auginti..
Taip, tėvai linki savo vaikams pačio geriausio, bet įsigilinus į vaiko psichologiją galima suvokti, kad yra dalykų, kurie netiesiogiai pastūmėja į nusikalstamumą ir pan., o tėvai tikrai to nelinkėjo ir ne taip auklėjo. Tėvai yra patys svarbiausi, kol formuojasi vaiko asmenybė, o vėliau, paauglystės laikotarpiu ir ankstyvosios jaunystės laikotarpiu, galima pamatyti tik padarinius savo tinkamo/netinkamo auklėjimo. Ir kas, pinkpain, dedasi su šiuolaikiniu jaunimu? Aš tarkim nors ir dirbu su vaikais bei jaunimu, bet nematau ten nieko tokio, ko nebūtų buvę, kai pati buvau vaikas, paauglė. Aišku, neskaitant daugiau pagundų ir galimybių, bet jų rasdavo ir mano laikas, kai buvo vaikai, paaugliai. Pinkpain, anot tavęs gerai, kad berniukai negali pareiti su pilvu ir nereikia darytis aborto, bet juk jei berniukas auginamas tikru vyru tai merginos nėštumo atveju jis prisiims visišką atsakomybę ir netgi didesnę kaip vyras - tėvas šeimos išlaikytojas. Nepyk, bet man atrodo, kad tau pačiai atsakomybės stoka ...
tu jau is karto pasmerktum savo dukra,kaip niekam tikusia?tavo pasakymas:auginciau,kurgi deciau zinok stebina.
Auginčiau, kurgi dėčiau.. Bet kai matau kas dedas su šiuolaikiniu jaunimu, ypač mergaitėmis, auginčiau baimėje.. Kaip ir šiandien, čia viena nepilnametė pareiškė, kad pastojo ir klausia ar gali už dyką abortą darytis, nes ji vaiko nenori.. Baisu.
pritariu silvijanai,bet dar manau kad yra daug vaiku kur uzauge kad ir kaip bebuvo auklejami pasikeicia,juk nei viena mama neaugino savo vaiko nedorais ketinimais,o kiek paauly siaubingu dalyku vyksta,manau dar daug ka daro aplinkiniu,draugu ratas,aisku buna taip kad tevai neleidzia ir vaikas nebedraugauja su tokiais,bet visos mes buvom jaunos,ir zinom kaip buna,as is sono esu daug macius kai tevai aukleja vaikus gerai o vaikai vistiek daro savo,kartais charakteris nugali tevus,bet kiekviena mama tiki kad isaugins dora vaika ir nesvarbu mergaite ar berniukas jos augint reikia vienodai,vaikas pilvelyje budamas jau jaucia ar yra laukiamas ar ne jei kiekviena mastytu taip kaip tu pinkpain tai mazai gimdytu vien todel kad nenoretu kazkuris tai lyties..Na juk vaikai musu ateitis ir nesvarbu kas gimsta mylim vienodai,gimtu tau mergaite myletum vistiek taip pat kaip berniuka,neakmenine manau tavo sirdis,nors visokiu buna zmoniu...
Va todėl, kad kaip sakai "vos ne kaip aukso luitą saugojo ir popino", todėl ir gavosi tavo klasiokei taip. Auklėjimas, tai ne vien vaiko uždarymas aukso narvely, toli gražu tai iki tinkamo auklėjimo, apie lepinimus tai apskritai kita kalba. Auklėjimas - tai riba, kuria žino tik tėvai (nors, deja, ne visada pataiko į tas ribas) ir eina tuo keliu kartu su vaiku, nes tėvai pirmiausia turi būti vaikų pavyzdys. Ne vien tavo, pinkpain, sunki vaikystė, aš augau apskritai be tėvų, bet tapau tuo, kuo galiu didžiuotis aš pati ir mano artimieji. Čia vienas iš tų pavyzdžių, kad dažnas vaikų kontroliavimas nėra gerai. Vaikas turi suvokti iš kelių pasakymų ar net žvilgsnių ką nori pasakyti tėvai, o kaip tai tėvai pasiekia, tai čia kiekvienų reikalas.
Auklėjimas dar neviskas. Mes viską pasiimame ir atsirenkame iš aplinkos. Kai aš augau, manęs išvis niekas neauklėjo, nes motina paliko dar kūdikį, o tėvui vaikai nerūpėjo apart padavimas pavalgyti. Iš įmotės taipogi jokio auklėjimo negavau, tik jos nuolatinį rėkimą. Bet kažkodėl užaugau žmogum, kuriam yra baisu pagalvoti apie vaikų mėtymą, abortus, man vien šlykštu buvo pagalvoti kad neesant pilnamete galima gerti, duodis su bernais ar dar ką. Nors niekas apie tai nekalbėjo ir neauklėjo. O vat turėjau klasiokę, kurią tėvai vos ne kaip aukso luitą saugojo ir popino. Kol ji man prisipažino kad nekenčia tų "asilų lindimo", taip, taip, tokiu išsireiškimu apie viską jai davusius tėvus. Kol galop ji būdama 15 vaiko susilaukė nuo vedusio vyro.
Manau, sunku su abiem lytim, nėra moksliškai įrodyta, kad lengviau su tais, o ne su kitais. Va čia tai komedija: "Jas (mergaites) daug lengviau pašalinių įtakai išvesti iš doro kelio." 😃 Visa tai lemia ne lytis, o vaiko auklėjimas. Kiek yra vyrų (kuilių), kurie eina per mergas "sėdami" vaikus be atsakomybės, o motinos, nors ir vienišos augina, nepalieka ... jei jau čia kalbam iki tokio lygio 😃 Bet čia gal, anot tavęs, būtent vyriškumas 😃