antras vaikas

23. May, 10:17

Sveikos patekau i tokia situacija kad pirmajam vaikuciui tik 2 su puse o as jau laukiuosi antro kas buvo panasioje situacija ar daug teko vargti? 

30. May 2015, 22:14

Laba 😀 Dabar mano viena mergytei 2m.8mėn. o kitai 1mėn. Neturėjau daug vargo besilaukdama, nes mano mergytė labai savarankiška, labai daug pasakodavau apie tai, kad ji turės sesutę, kur yra sesutė (nereikėjo pasakoti apie kopūstus ar gandrus 😀 ). Tokio amžiaus vaikučiams tikrai galima daug pasakoti ir jie tikrai daug supranti tik reikia kantrybės aiškinant 😀 Žinoma turėčiau paminėti ir tai, kad nuo 1m.6mėn. dukrytė pradėjo lankyti lopšelį, tad tiek per visą nėštumą ji lankė jį ir dabar lanko. Taigi man nereikia plėšytis ir nei viena nei kita nėra nuskriausta dėl dėmesio. Nega to vyresnioji labai myli mažąją ir ja labai rūpinasi 😀 Tai va, daugiau ne vargo, o pagalbos gali sulaukti iš pirmagimio 😉

23. May 2015, 23:14

Sveika, TIK 2 su puse? Jau didelis vaikas ir galima daug susitarti. Kai pas mus gimė antras, dukrai buvo 1 m. 9 mėn. Tiesa, jūs dar tik laukiatės ir greičiausiai pirmam spės ir 3 m. sukakti. Mums nebuvo sunku. Mergaitė nelabai suprato iš kur tas brolis, kas tas brolis. Matė, kad juo rūpinamės, vaikiškai įtraukdavom ir ją brolio "priežiūrą". Dabar broliui beveik 1 m., dukrai 2 m. 8 mėn. Mergaitė per pora mėn.suprato, jog yra brolis, nors iki galo nesuvokė manau. Tik vis kalbėdavo, jog brolis daro tą ir aną, brolis nori to ir ano, ir pan. Įdomumas prasidėjo, kai brolis pradėjo sėdėti, juoktis, "bendrauti", t.y. maždaug nuo 4 mėn. Dukra jį kalbindavo, vaipydavosi ir niekas taip brolio nepriversdavo balsu juoktis kaip tik sesė. Dar linksmiau, kai brolis pradėjo 7 mėn.vaikščiot. Tada mergaitei buvo šioks toks šokas, nes brolis ateidavo ne tik pas ją, bet ir prie jos žaislų. Vienu žodžiu galima pasakoti labai daug. Ar sunku? Visko būna, neslėpsiu, ir įdomu, ir linksma, kartais pikta, kai vienu metu reikia persiplėšt, o tėtis darbe. Bet mokam viską daryti kartu. Privalumų daug. O jūsų pirmas netgi bus vyresnis gerokai. Gali būti sunkiau dėl pavydo, nes sako lengviausiai brolį/sesę pripažįsta iki 2 m., nes nesupranta.