sveikos mamytes turim tokia problema net nezinau ar cia beda ar normalus dalykas... mazajai dabar 9 men ir kai sveremes netekom 200gr jau 2 karta buvo jau taip kai buvo 6 men irgi neteko 200gr valgom gan daznai..maitinu pati bet jau valgo ivairias koses tai mano pienas jau kaip atsigerimas aisku ryte valgome tik piena ir dar paryciais o siaip pienas su kosem ir vistiek svoris neauga arba labai nedaug po 200- 300g ar man sunerimti ?daktare tik pasake kad nera gerai daugiau nieko nei kad issitirti nei ka na dar kad gali buti kad pieno nebeturiu bet as girdziu kaip ji ryja ir manau per 9 men suprasciau kad nebeturiu jo... i ugi ir labai letai augam pirmus 3 men virs 1kg priaugdavome ir i ugi po 4 cm o dabar viena men paaugam koki 1 2 cm kita jau ne. jei badautu ji nebuu tokia linksa aktyvi ir judri..gal kam teko su panasia situacija susidurti labai butu idomu isklausyti gal ir nramintu jei ne vien mums tokia situacija
ot smagumas, kai tiek lapu lapeliu 😀
saunuolsi Gytukas, tvarka daro net lauke
zavu😉
TIKRAI JAU TAIP..
As Svedijoj gyvenu,tai cia daktarais irgi negaliu pasigirt,tik tiek,kad cia visiska priesingybe Lietuvai.Cia iki metu vaistu is vis neisraso,nebent koks labai sunkus atvejis butu,sako vaikas pats turi kovoti su liga,mano kai maziukas 6men buvo tai sirgo gripu pirma karta,tai as is proto ejau,temp nekrito didziausia,maitinau pati,nevalge,nes nosis buvo uzgulta,tai nieko man neisrase is vis,tik sake,kad jei per savaite nepageres tai tada gal butu israse,tada man is LT atsiunte juros vandeni,zvakuciu turejau pati parsivezus,dar lasiuku nosytei atsiunte,tai taip ir nustojom sirgti,na aisku arbatos ar pienuko su medum daviau dar.As cia jau ipratau,kad jiems viskas normalu,taip turi but ir pan...Bet jau geriau nei Lt nueini priraso vaistu,antibijotiku leliukam,prigasdina,kad reikia butinai duot,tai mamos ir duoda.Tokie daktarai tai daktaru vardo neverti.Anglijoj,Airijoj irgi panasiai kaip svedijoj daktarai nereaguoja beveik.As nenoriu kritikuoti,bet tos mamos kur kas biski pas daktarus patarimu bega klausti reik nereik tai tai man juoka kelia,yra mamos,mociutes,tetos,drauges kur jau perejo visa ta tai gali patarti,visa gyvenima neprilakstysi pas daktarus patarimu klausti.Jie nieko doro nepasako isvis arba per daug prisneka veju.Na bet aisku yra ir geru daktaru atsidavusiu savo darbui,bet cia jau retenybe...
tai va iki to laiko rami buvau kol nenuejau pas daktare man ji sveika atrode ir normalaus udejimo nei stora nei per kuda vidutine😀 mums ir buvo prisake daktarai kad liezuvis jatrus reikia eiti ps lgopede nes kai sueis 6 men nevalgys ta nieko ves na me jau nuo 5 men kosytes valgoe ir nieko nebuvo gerai kad nejau o tai jauciu tik lt tenorejo ir tai jau buvo prisakius kad spec saukstelius pirkti ir t.t... kur dat rasti normaliu daktaru....???
cia manau daugumai vaiku taip yra, ypac, kuriuos mamos pacios maitino. Taip buvo ir mums. aciu D uztaikiau ant geros gyd, ji issaiskino, kad kai pradedi damaitineti kosem, ir siaip jau nutraukineji maitinima, 80% vaiku taip buna, ir nereikia ieskoti ligu visokiu. Apsidraudimui tik pilna krauja tyrima pasidaryti tereikia, ar kokiu medziagu netruksta. Mues nuo 11 men iki 1, 5 metuku nei kilo nepriaugom, bet vystosi vaikas normaliai, ir tikrai matosi guvus ir linksmas. dar prisideda ir vaiko aktyvumas, juk iki tol jis nevaiksciojo, o nuo to laiko jau begioja, plius dar gal kas i mansteles vaiksto, ar baseina, vel gi dasideda. Taip kad jei kraujo tyrimukai geri, manau maziau klausykit gydytoju kvaisu, na nebent jauciate pacios, kad vaikui kazkas negerai
alioniukas,pritariu tau visiskai. Mums ir buvo ne vienas atvejis kai nuejom ir nezino ka sakyti tai iesko visokiausiu nebutu ligu. Viena karta zvaira,kita karta per daug issiziojus..O sekanti karta nuejus jau pamirsus buna tai sako viskas gerai. As tai nebekreipiu jau demesio i tokius paistalus.
as tai ir i daktarus nelabai kreipiu demesio kiek priauga tiek nesamoniu tik prisneka kad tik pinigus kistumbet mano vaiku daktare labai gera ir gydo ne pagal naujausius metodus kaip kitos ziuri kas tikrai vaikui pades o ne beleka israso...kai kazkada pas kita buvau tai israse vaistu kazkokiu nuo kosulio o jis net nekosejo tuo metu tai gerai kad vaistininke normali...tai daugiau einu tik pas savo
As tai labai daktarais nepasitikiu,jie tik isgasdint moka,mane irgi Lietuvoj buvo isgasdinus viena daktare,visiskai bereikalo.Geriau man paklausti giminiu,ar mamu kurios jau zino kaip elgtis kokioj nors situacijoj,o tie daktarai tik vaistu priraso stipriausiu vaikam,nuo pat mazens liepia pumpuot vaistais,chemija,man tai nesuprantama.Aisku jei ten vaikas jau labai serga tai duodu sirupo,zvakute ikisu.o nuejus pas daktarus ten veju prisneka,prigasdina ir paskui mamos nebezino kaip nuramint save,jei vaikas mazai valgo blogai,jei daug valgo irgi blogai daktaram,juk visi vaikai skirtingi,cia kitam intern.pusl viena mama rase,kad jos vaikas valgo4-5 kart per diena,tai daktare jei liepe nebeduot tiek,nu virsune,jei vaikas nori,tai kaip neduosi.Zodziu seis laikais daktarai tik ir laukia kol kysi duosi,tada tik pasikeicia ju poziuris ir mastymas.
taip jau yra..😀)aisku gal geriau kai labiau perrgyvenu nei nusispjaunu i tokius dalykus nes poto buna per velu o kas kaltas lieka tik mama..na man gal ir butu buve ramu jei nebutu manes prigazdinusi daktare visi man ta pati sako ramina kad naturalu cia svarbiausia kad i ugi augtu
Labas,na manau cia normalu,kad tokio amziaus vaikui gali kristi siek tiek svoris,iki puses metu jie greitai auga,svoris auga greiciau,nes netokie judrus buna,9men mazyliai jau moka ropoti,seseti,stotis,kiti jau netgi vaiksto,as cia neieskociau tikrai problemu,jei sakai valgo gerai ir linksma mergaite yra,juk visi vaikuciai skirtingi,vieni judresni,kiti lietesni,viskas nuo to priklauso.Na bet jei tau neramu pasidarykit kraujo tyrima,kad ramiau miegotum😀Mes mamos kartais per daug sureiksminam,pacios ieskom ligu,kur ju net nera😀
aciu mamytes😀 na manau visu pirma pas kita daktare reikes pereiti nes ta mane tik gazdina bet nieko nedaro...
tai paprasyk daktares kad duotu siuntima pasidaryt tyrimus,manau paciai ramiau bus kai zinosi kad viskas gerai 😀
Tai nueik be siuntimo. Teks moketi,bet man atrodo tie pinigai niekis,uz zinojima kas tavo mergytei viskas gerai. Na bent as taip daryciau..
dabar ne bet pries 3 men kai dare buvo geras nors tokia pat situacija buvo... nedave man siuntimo daktare
o daret kraujo tyrimus?
sveikos mamytes turim tokia problema net nezinau ar cia beda ar normalus dalykas... mazajai dabar 9 men ir kai sveremes netekom 200gr jau 2 karta buvo jau taip kai buvo 6 men irgi neteko 200gr valgom gan daznai..maitinu pati bet jau valgo ivairias koses tai mano pienas jau kaip atsigerimas aisku ryte valgome tik piena ir dar paryciais o siaip pienas su kosem ir vistiek svoris neauga arba labai nedaug po 200- 300g ar man sunerimti ?daktare tik pasake kad nera gerai daugiau nieko nei kad issitirti nei ka na dar kad gali buti kad pieno nebeturiu bet as girdziu kaip ji ryja ir manau per 9 men suprasciau kad nebeturiu jo... i ugi ir labai letai augam pirmus 3 men virs 1kg priaugdavome ir i ugi po 4 cm o dabar viena men paaugam koki 1 2 cm kita jau ne. jei badautu ji nebuu tokia linksa aktyvi ir judri..gal kam teko su panasia situacija susidurti labai butu idomu isklausyti gal ir nramintu jei ne vien mums tokia situacija