3, 5 m. vaikas nekalba aiškiai

06. May, 11:26

Sveiki, mano sunus 3.5 metuku dar kalba neaiskiai, kai kuriu zodziu jo istartu net patys nesuprantame, nukerpa galunes, ar tai normalu? gal reikia lokopedo? pvz.: duok sausaini- duok sisine sako.

08. Sep 2011, 10:42

mamiliukui patarimas, jei dukrytė lanko darželį ir lanko logopedinius užsiėmimus, po kiekvieno užsėmimo pasikalbėkit su logopede ir paklauskit ką mergaitė mokėsi, kokius pratimėlius darė, gal būt kažką jau išmoko. Taigi jums reiks logopedės darbą pratęsti namuose, jei norit greitesnių rezultatų, teks apsišarvuot kantrybe ir įdėt daug pastangų. Kalbu ne iš debesų, esu baigus logopediją ir 6 metus dirbus su ikimokyklinukais, todėl puikiai žinau kad su logopedu dirbdamas vaikas kalba vienaip, o namuose kitaip. Todėl tik bendras darbas padės pasiekt gerų rezultatų

08. Sep 2011, 10:38

aš nelabai supratau, kada jūs išvažiavote į Airiją, ir iš kur atsirado tų tetų kalbanių kita kalba. Suprantama jei mergytė ten lankė darželį aišku kad jai vaikui buvo baisu, kad nei jos nei ji nesupranta, sunku persiorentuot, kaip kalbėt. Na bet jei nelankė ten nieko, ko gero psichologinės problemos. Žinoma psichologo konsultacija nepakenks, o jūs jos labai nespauskit, jei žinot ką ji gali ir moka pasakyti tiesiog paprašykit pasakyt. Na kaip pavyzdį tarkim nori ji obuolio, kaip suprantu rodys į jį, tai duokit viską kas yra aplink tik ne obuolį, ir sakykit aš nesuprantu ko tu nori, jei pasakytum būtų geriau. Jei pasieksit savo, puiku, vėl pakartokit kad taip lengviau ir jūs greičiau suprantat ko ji nori, kai kalba. aišku jei ištars netaisyklingai tegul, man atrodo kad dabar svarbiausia ją vėl įpratint kalbėt, o ne rodyti pirštais.

08. Sep 2011, 10:07

mano dukrytei 4m.ji pradejo kalbeti 1.6m,mama,tete mociute ir daug kitu zodeliu sake taisiklingai bet mes su vyru ir dukrite isskridome is Lietuvos i Airija.Ir dukrytej buvo sokas kad ja kalbina tetos dedes ivairiomis kalbomis ji su mumis net nekalbejo daugiau nei du menesei net nesake mama tete viska rodidavo pirstais pyko ir t,t bet mes ja kalbinome Lietuviskai dabar mum 4metukai kalbam sunkokai bet suprantamu zodziu yra daug bet ji dabar maiso ivairiu kalbu ir sako savo kalba tai grizome i Lietuva nuejau pas logopede liepe eiti i darzeli ir po 4menesiu ateiti vel ???o mes su vyru galvojam gal ir pas neurologa koki ar psihologa reiktu!!!nes ji nenori nei kartoti zodziu nieko piksta rodo isterijas ir sako nenoriu nemoku viskas!!???????

20. Aug 2011, 11:58

mes visi kalbam tik lietuviskai. ir taisom jos kalba,kad reikia sakyti taip.bet mazai kas mums gaunasi su kalba

30. Jul 2011, 16:39

o jus kaip su jo kalbat?zinau kad seimose jeigu su vaiku kalba keliom kalbom,tada vaikas pradeda kalbiet veliau,pvz mama ir tetis kalba lietuviskai o mociute lenkiskai 😀 tada vaikui sunku ☹ mano draugei taip buvo ☹mazius pradejo kalbiet aiskiai tik 5 metuku 😀 bet kalba net 3 kalbom 😀 lietuviu,rusu ir lenku 😀 mamos,tevo ir mociutes kalbom 😀

30. Jul 2011, 13:36

mano dukrytei greit bus 5m, bet prastai kalba. redaguojam,bet sunkei sekasi. lankeme ir logopeda bet nedaug tepasistumejome i prieki.

13. May 2011, 09:23

Netikrino dar darzelyje logopedas, klausiau aukletojos, tai sake dar per mazas, nuo rugsejo tik kalbins..

06. May 2011, 21:50

o tai darželyje ar buvo vaikas tikrintas logopedo, jei taip tai matyt kad nėra didelės problemos, o jei ne tiesiog nueikit ir paprašykit kad pasižiūrėtų, dėl savo ramybės

06. May 2011, 20:57

lankome darzeli, tai ten logopedas yra 😀 na, gal cia nieko blogo 😉

06. May 2011, 18:54

svarbiausia patys su vaiku kalbėkite aiškiai artikuliuodami, jei nesuprantate paprašykite pakartoti, o logopedo pagalba tikrai nepakenks, na bent pirminei konsultacijai tikrai vertėtų užsirašyt, o tada jums ir pasakys ar verta nerimauti, ar reikalinga specialisto pagalba

06. May 2011, 15:54

Mano dukrele irgi tokio amziaus labai jau neaiskiai kalbejo,laike metu gerokai patobulejo kalba. Gal reiktu pasikonsultuot su seimos gydytoja?

06. May 2011, 11:26

Sveiki, mano sunus 3.5 metuku dar kalba neaiskiai, kai kuriu zodziu jo istartu net patys nesuprantame, nukerpa galunes, ar tai normalu? gal reikia lokopedo? pvz.: duok sausaini- duok sisine sako.