Sveikutes. Esu Marija iš Vilniaus. Šiuo metu laukiuosi antro vaikelio. Terminas nusimato birželio gale.. Gal jau yra mamyčių, kurios šiais menesiais ir gi turėtu susilaukti savo angeliuku ir nori pabendrauti, bei pasidalinti nėstumo bei laukimo rupestukais ir dziaugsmais?
na tai reiskiasi ne visur jis propoguojamas,man bendradarbe sake,kad jai dejo kai pirma gimde vaika,bet tas jau buvo panasiai pries gal 9 metus,o kai antra pries pura metu sake nedejo,gal mados keiciasi,kaip kad knygos paie vaiku auginimas kas anksciau buvo gerai dabar nebe ir atvirksciai 😀
pirma kart apie leda girdziu
maniskis pirma karta nedalyvavo,nes buvo isvykes,bet turejau kita artima zmogu,manau ir as,kad kazkas reikalingas salia,kad paprasciausiai nors ir vandens paduotu,nes mane asmeniskai taip susukdawo skausmas,kad pajudet negaledavau,jauciu vienai isbuti butu kosmariskai sunku. Esu girdejusi,kad medikai po gimdymo deda ant pilvo ledo gimdyvei,kad pilvas susitrauktu geriau,bet pvz man niekas nedejo ir to nesiule,ar jums dejo ar manot,kad tai padeda?
tikrai taip. mums net klausimu nekilo dalyvaut jam ar ne. kad ir jam paciam nekilo net klausimo paklaust ar as noriu. mums tai kaip savaime suprantamas dalykas gavosi. viskas kazkaip naturialiai. jis man tikrai daug padejo, masazavo, anrt galvos drekino palutes, dave nuspausti ranka kai to reikejo..
ar dziaugiesi,kad jis dalyvavo?esu dviprasmisku nuomoniu girdejusi...
maniskis abiejuose buvo
tokioms kap tu tik gimdyk ir gimdyk 😀 mamytes ar vedetes sawo vyrus i gimdyma?
oj, del to ir as labai dziaugiuosi, nes net neisivaizduoju kas tai yra, del to ir baismes pilnos kelnes del to buvo. su pirma ir nieko nereikejo 😀
as ir kazkaip pradejau pirki nuo 62cm,pirmas mano vaikas didelis buvo,si irgi pranasauj dideli tai,kad nereiketu neapvilkus mesti geriau nuo didesniu dydziu pradeti 😀 o tau pasiseke su gimdymu,saunuole 😀 as labai noreciau tokios laimingos pabaigos,kad be kirpimu , plysimu ir cp, bet bent jau kirpimo manau neisvengsiu....
as pagimdziau 26 birzelio. gimem 54 cm ir 3,850 kg. gimdziau naturaliai, bet neplisau, nesiuvo ir nieko kito nedare, tad po 4 val po gimdymo galejau kadriliu sokti. nieko neskaudejo. paskauda tik kai maitinu gimda, kai sutraukinejo, bet cia tik pirmom dienom. lengvatu i darziuka nera... nevedi, bet moki. Varda palyginus su pirmu sunkiau rinkom, bet iosrinkom Vakaris. Mes daug nepirkom, nes dar turejom is pirmos neutraliu, o ka pirkau vviska jau tokius didesnius nuo 62 cm tai neprasoviau 😀
O beja dar pora kl 😀 jei as neklystu ner lengvatu nevedant vaikucio i darzelio kai mama augina antra vaikeli, na turiu galvoje,kad ar vedi ar ne reiketu moketi? gal kas buvot susidure ir tai zinote? Kitas kl ar lengvai isrinkote savo maziesiems vardus?mes pora variantu turim, bet dar nesam visiskai apsisprende 😀 Beja Marija as ir savo mazyli puosiu zalsvu kostiumeliu, labai panasiu i tavo kur foto, pas mus irgi yra ziurafiukas 😀
koks grozis 😀 tarp maniskiu irgi panasus metu skirtumas bus...tu jei neklystu neseniai pagimdei ir kaip suprantu puikiai jautiesi jei jau ir i lauka einat,dziugu 😀 as tai pamenu,kad kuri laika net normaliai nepaejau, nors ir gimdziau jau rugsejo pabaigoj tai i lauka ir nesiverzem...beja kokio ugio ir svorio gime?ar nutaikei perkant kraiteli? 😀
va mano du zuikiai puikiai ❤😍
ai, tiesa, klaussei, kiek metuku mano damutei, jai 2,7 m.
nu as tai dabar kol kas taip. nes ir nera taip jau karsta kaip buvo man iki gimdymo. dedu bodika trumpom rankovem, tada marskinelius ilgom, sliauztai berankoviai, ir kojnes vilnones ant pliku peduciu. siand buvom pirma kart lauke. tai uzdejau dar megztuka ant virsaus, klojau pleduku ir dengiau vezimo dangciu
saunu girdeti 😀 dar vienas kl,gal ir kvailokas, bet kaip kudikelius rengiat vasara?man baisu perkaitinti,bet kiek zinau mazieji megsta siluma 😀
zinok labai kol kas gerai. sutiko lengvam soke, bet kazkaip naturaliai po to viskas. ji saugo ji, myli. kol kas ir pavydo didelio nepasireiske is jos. kazkaip sakau, snekam, kad ja mylim, ir siaip stengiames nenuskriausti. o maziukas tai valgo, miega ir vel tas pats, tai kol kas tiek jam to ir demesio tereikia😀
pasidalink ispudziais kaip sekasi su kudikeliu ir jau didesniu vaiku namuose susitvarkyti?beja kiek didesniam metuku?kaip sutiko kudikiuka?man bent jau kolkas atrodo labai sunku kai du vaikai namuose,o mazajam juk reik 100proc demesio,nors ir didesnis jo labai troksta...
Sveikinimai Marija 😀 kaip smagu kad tiek vaikuciu pasipyle 😀
mes vakar paskutine diena vedem. iki rudens. nes vyras dabar atostogauja, tai ir vaiko nevesim, o rudeni ziuresim, jei daznai nesirgs eis kaip priklauso 😀
Mamytes,kurios turi jau nebe pirma vaikeli ar vedate savo didziuosius i darzeli kol supuojate leliukus? 😀
na va mes jau namuciuose... ech kaip gera..😀 dabar labai laukiu savo dukrytes is darziuko, taip pasiilgauuuuuu!!!!!!
Na jo db kiti rupesteliai bet pradzia sako wisad sunki weliau bus lengwiau 😀
Dziugu,kad jus jau supuojat leliukus 😀
As jau net neuzsuku cia mazylis nuo papuko nenueina o ir pati dar jauciuosi ne wisai gerai 😀
Labuka marija sweikinimai jetus pawydet galima tokio gimdymo tai ne man 24 wal😀
labukas,o mano pipiras sianakt atejo jau. Labai greit pagimdziau.per nepilnas 4val net nuskausminamuju nespejo suleist. Gimem 54cm ir 3800g.jauciames gerai.neplysau.nesiuvo.zodziu viskss super
As savo dukryte irgi gimdziau veliau nei terminas buvo,norejosi lipti sienomis kai sulaukiau termino,o gimdymo nebuvo, bet zinokit,kad nei viena amzinai nebuna nescia ir pagimdysim visos,juk gimtadieni vaikelis pats turi pasirinkti 😀 tik va kai jau pabaiga tikrai sunku puskuoti, ypac kai vasara lepina karsciais 😀 man dar p`gal termina liko menesiukas vaikscioti, bet jau sunku,kazkaip su pirmu buvo lengviau,o gal jau uzsimirso...Ar jau sugalvojot vardus leliukams? 😀
ooo dideliausi sveikinimai, sveikatytes, pienelio upeliu ir ramiu naktelku!!!
Sveikutes, nu mes jau namuose, vakar gime sunelis 😀