Sveikos, mamytės,
labai noriu patarimo tų, kurios su tuo susidūrė. Mano dukrytė yra 2 savaičių. Valgėm mano pienelį, bet nuo jo pastoviai atpilinėjo, buvo pikta. Galiausiai nebeapsikenčiau, nes labai gaila vaikiuko. Nusprendžiau duoti mišinuką. Dabar valgom mišinuką NAN 1 H.A.
Klausimas:
Ar nieko tokio, jei ji nori valgyti kas dvi valandas? Suvalgo po 90 ml., bet nori kas 2valandas. Manau galėtų ir norėtų suvalgyti daugiau, bet bijau duoti, kad nebūtų per daug..
Kitas klausimas:
Ar jau duoti atsigerti pankolių arbatėlės? Kiek duoti? kiek 2-jų savaičių naujagimis gali jos išgerti? Kokio stiprumo ją gaminti?
Kas kiek laiko turi leliukas išsituštinti valgydamas mišinuką?
Taip, tačiau geriau visa tai aptarti su medikais, kuris stebi vaikučio svorį.
tai jai duoti kaip raso ant pakuotes iki 2 sav po 90ml,2-4 savait 120ml,4-8 sav -150ml ir t.t tai jus isivaizduokit vaika gimusi kokiu 3 kg ir vaika gimusi virs 4 kg,aktyvu leliuka ir miegaliuka,tai manau kad ir maisto porikis ju skiriasi,tai aisku kad nereikia duoti kiek nori ir kada nori bet jai matosi kad lelius alkanas ir neprivalgo tai duoti daugiau man rodos ne problema.Galima ir payvairinti pvz nakciai duoti maziau,o diena kai leliukas juda zaidzia duoti daugiau ir bus viskas ok
Sveikos, oi mamos, neįsižeiskit, tačiau su mišinukais negalima žaisti kaip šauna į galvą. Čia ne mamos pienukas, kurio vaikas gali gerti kiek nori ir kada nori. Turiu pavyzdį iš arti, kai mama savarankiškai mišinuko davė dukrai kiek ji norėjo ir buvo lieknutė mergytė iki kokių 5 m., o dabar jai 9 m. ir sveria apie 50 kg., mama apvažinėjo visus įmanomus medikus, kurių nuomonė buvo kaip ir vienoda - mergaitė sveika, ištyrė viską, kas įmanoma, tačiau tikimybė yra, kad svoris auga dėl netaisyklingo maitinimo mišinukais kūdikystėje. Keista tai, tačiau taip kalba medikai. Panašių pavyzdžių žinau ir daugiau, tik nėra tai įrodyta medikų, vaikai netirti, tačiau jau būdami 2-3 m. nutukę, gimė nemažo svorio, mamos neaišku kodėl skubėjo primaitinti ir taip su viršsvoriu vaikučius.
as ir susuiduriau su situo klausimu,mano beibis gauna misinuka nuo 4 gyvenimo dienos nes neturejau pieno.Duodu aptamil.Gimem 4.350kg ,tai nuo 2 savaites susiduriau su tokia pacia prolema kaip jus,valgydavo kas dvi valandas po 90ml ,prastai miegodavo,verkdavo ir t.t drauge patare duoti aptamil hungry baby (jis skirtas neprivalgantiems maziliams) bet gydytoja man patare kad geriau duoti didesne norma,nes hungry milk ilgiau uzsistovi skrandyje ir gali skaudeti skranduka,uzkieteti viduriai ir t.t taigi pasilikau prie paprasto misinuko ,pradejau duoti 120ml ir jokiu problemu nebeliko,po 2 savaiciu jis vel pradejo valgyti kas 2 valandas taigi vel daviau didesne norma.Kiekvienas beibis yra skirtingas ir nereikia laikytis nurodymu kurie yra parasyti ant dezutes,as siulyciau duoti daugiau misinuko ir abiems jjums bus ramiau 😀 sekmes
Kiek pakanka?
Naujagimiai gimsta turėdami skrandį, kuriame gali tilpti tik 1 ar 2 arbatiniai šaukšteliai (5–10 ml) skysčio; tuomet jų skrandis vis didėja – jau po pirmosios savaitės. Pirmiausia įprastai pakanka 3 - 7 ml vieno maitinimo metu. Tačiau iki to laiko, kai kūdikis sulauks 2 mėnesių, pvz., jam reikės gauti 800-1000 ml per dieną ir maždaug 6–7 maitinimų per 24 valandas.
Štai apytikslė norma, kiek mišinėlio reikia kūdikiui, ir kaip dažnai reikia maitinti:
Amžius
Maitinimo kiekis
Maitinimo dažnumas
Naujagimis
60-90 ml
Kas 3–4 valandas
Vienas mėnuo
120 ml
Kas 4 valandas
Du mėnesiai
120 ml
6–7 maitinimai per 24 valandas
Keturi mėnesiai
120 - 180 ml
6 maitinimai pr 24 valandas
Šeši mėnesiai
180 - 320 ml
5 maitinimai per 24 valandas
Vieneri metai
320 ml
2–3 maitinimai per 24 valandas
Atmink, kiekvienas kūdikis yra unikalus. Ir kiekvieno kūdikio suvartojama norma gali skirtis kiekvieno maitinimo metu, diena iš dienos. Niekada nemėgink priverstinai sumaitinti papildomai mišinėlio, taip pat neleisk jai „ryti“ savo lūpas prašant daugiau. Kūdikis, kuris dažnai atsirūgsta, geriau toleruos mažesnius, dažnesnius maitinimus
Na mano patirtis tokia,kad man nepasiseke su savo mp ,turiu tris vaikus ir su visais trim nepasiseke kad maitinciau savu pienu,labai greit dingdavo,mazdaug po 3 sav,bandziau maitinti misinukais gavosi baisu,nuo pvz aptamil viduriuodavo,nuo NAN kietejo viduriukai nuo Similak gausiai atpilinedavo,tad nusprendziau nedaryti is vaiku bandymu triusiukais ir maitinau sekmingai vadinamais klijukais ,vaikai buvo sotus ,ramus,nei bere,nei veme, viduriukai susinormalizavo ,valgydavo mazdaug kas 4val,o vakare pvz 22val pamaitini,ryte prasydavo tik apie 7val ryto ,ismiegodavo kuo ramiausiai visa nakti,bet cia kiekvienam mazyliui invidualiai,geriausia tartis su gyditoju,stebeti mazyli,pvz mano vienam is vaiku misinukai buvo dar ir ne sotu labai daznai valgyt prasydavo kaip ir pati minejai kas dvi val
Ir nuo kada duodat mišinuką?
Kai vaikas isvemia mamos piena(naturaliai isvemia) per du kartus as manau tai yra nenormalu. Cia, Svesijoj, gydytojams viskas yra normalu. Pankoliu arbata tan, kad vaikas atsigertu, nes kiek zinau, misinys priskiriamas prie normalaus maisto.
Sveika, na apie mišinukus mano patirtis ne kokia, nes maitinau mp, tik kiek skaičiau. Iškilo klausimas kas jums patarė vietoj mp, jei atpilinėja, duoti mišinuko? Juk atpilinėjimas yra normalu ir tik medikas gali rekomenduoti kažką kito, bet šiaip kad mp keisti mišinuku dar neteko girdėti. O mišinuko negalima duoti dažniau nei kas 3 val., čia ne mp, kurį puikiai pasisavina mažylio organizmas. Bet kokiu atveju patarčiau tartis su pediatru. Kam ta pankolių arbatėlė?