Tiesą pasakius tik treti metai,kai bandau kaupti atsargas žiemai-koncervuoti.Seniau net minčių neturėjau,kad kada nors kaiką užkoncervuosiu,ar kad išsivirsiu uogienės.Ir štai atėjo metas,kai jau kelinti metai,kažką bandau marinuoti...O paskatino-labai skanūs uošvio pomidoriukai.Tada dar laukiausi,kai be jų negalėjau nei dienos praleisti.Gavau iš uošvio receptuką ir pati nusprendžiau pabandyti užsikoncervuoti tokių pat.
Taigi šiandien pasidalinsiu keliais koncervavimo būdais.
1.ČESNAKIUKAI ALIEJUJE
Tam reikės:
aliejaus(aš dariau su alyvuogių)
česnakiuko
pipiriukų.
Česnaką išskaidau skiltelėmis.Jas nuplaunu ir pamerkiu trumpam(kokiai minutei)į verdantį vandenį.Tada sudedu į stiklainį ir pridedu prieskonių(pipiriukų įvairių) .Galiausiai užpilu aliejumi ir uždarau.
Pradžioje kokią savaitę laikau tamsoje -spintelėje,o vėliau pastatau vėsiau.(į šaldytuvą galima)
2.SVOGŪNIUKAI MARINUOTI
Tam reikės:
smulkių svogūniukų
acto
pipirų
vandens.
Į švarų stiklainį sudedu svogūnėlius ir užpilų verdančiu vandeniu,po to nupilu tą vandenį ir užpilu marinatu.
Marinatas :užverdu vandenukčą su actu ir pipirais santykiu 1:1(šiandien pipirų nedėjau,nes manau kad jie nebūtini).
Kai užpilam marinatą-užsukam ir pravėsusius pastatom šaltai.
3.KONCERVUOTI POMIDORIUKAI
Tam reikės:
pomidoriukų
prieskonių koncervavimui
acto
cukraus
druskos
česnako skiltelės.
Nuplautus pomidorus sudedame į sterialius stiklainius ir užpilame karštu vandeniu.Po 15min. nupilame tą vandenį ir vėl užpilame karštu vandeniu.Vėl palaikome kokių 15 min.Trečią kart jau užpilame marinatu.
Marinatas:ant 1,5litro vandens-2šaukštai druskos,2-3šaukštai cukraus ir 130g acto.Visa tai ištirpinam karštame vandenuke.
Prieš trečią pilimą(marinato)-Į stiklainius dedame po pora šaukštų prieskonių koncervavimui ir česnakiuko.Ir užpilame šiuo marinatu,bei užsukame.
Štai ir mano atsargos žiemai....Kai buvo braškių sezonas,dar pora litrų braškių uogienės išsiviriau.Dar tokios daržovienės užsikoncervavau(agurkiukai,paprika,svogūnas,česnakas)-tik nežinau kas čia gavosi...
SKANAUS....
netikėtas ir man tas česnakų marinavimas - reikės pabandyti. O nuotraukytės kaip visada akį traukia 🌷
jie gaunasi tokie-net nežinau kaip pavadinti,ne rūgštūs o ....na nuo acto tokie nei aštrūs,nei rūgštūs(aitresni truputį)...vienu žodžiu....😃Kai laukiausi-man buvo pats tas🤣🤣
O kadangi pati mėgstu aštriau-tai liuks jie tokie👍Ypač man skanu jie su orkaitėje kepta mėsyte,šonkauliukais...
Mane pomidoriukų receptas sudomino, nes nedarau niekad, rūgštūs gaunasi ir nevalgom. O koki šitie išeina, prie ko tinka? 😀
Apipavidalinimas 👍
krito i aki estetiskumas ir kartu paprastumas (bet ne prastumas) 😀
mm..kaip estetiška 😀
mano mama daro marinuotus česnakėlius..tai jie man nerealiai skanūs: su lašinukais,prie mėsytės,ar šiaip pagraužt..tada jie nebūna tokie aitrūs
žodžiu,skanumėlis
Paprastai,bet labai grazei papuosti stiklaineliai😀🌷🌷🌷
Tai taip cia tik skonio reikalas,nes as pamidorus seip labai megstu,bet marinuotu nekenciu. Ir paprikos nevalgau jokios,kvapas nemalonus vien😀
na matai,čia skonio jau dalykas...Man tai labai skanu,tik nervina labiausiai tas jo ,,kvapelis,,po to😃.Tada jau ,,orbit,,būtinai burną prisikemšu jei kur einu🤣...Kažkaip ir vaikai mano valgo,nesa pasakę kad neskanu,matyt įprato...
As is visur ismetu bu man jis neskanus 😃 tik morkas su cesnaku valgau😀
Naudoti galima visur,kur ir taip naudoji.Aš kadangi labai mėgstu česnakus ,tai juos dedu visada į salotas,prie mėsytės,sriuboms,darau labai dažnai česnakinį padažiuką😃O ir aliejus skanus gaunasi ir kvepia labai česnaku-jį naudoti galima salotoms,aš ir į sriubas įpilu šlakelį.
Man idomu kam koncervuoti cesnakus jei ir taip laikosi jie?ir kur juos tokius panaudoti galima?😀👍
👍