Kaip be streso vaiką atpratinti nuo žindymo migdant?

Kaip be streso vaiką atpratinti nuo žindymo migdant?

01. Feb 2018, 11:43 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Jei turite klausimų vaikų kineziterapeutei, psichologei, akušerei ir žindymo specialistei - rašykite: www.mamyciuklubas.lt/klausimai-atsakymai/ arba redakcija@mamyciuklubas.lt 

Iš mamos Indrės laiško:

Sveiki, auginu mažylę, kurią nuo pat gimimo pripratinau užmigti prie krūtinės žindant, dabar jai jau 14 mėn. ir užmiega tik tokiu būtu, be to, visus tuos mėnesius mažylė naktimis pabunda kas 1,5-2,5 h ir prašo krūtinės. Kaip be streso vaikui atpratinti užmigti žindant, kad ramiai išmiegotų visą naktį? 

Konsultuoja akušerė Ieva Girdvainienė (Gandro Lizdas):

Sveiki,

Jūsų amžiaus vaikas jau turėtų išmiegoti visą naktį. Įvertinkite paruošimo miegui ir miego ritualus, ar nėra taip, kad žindymas yra vienintelis vaiko nusiraminimas?

Žinoma, reikia galvoti apie laipsnišką sprendimą. Bandykite, visų pirma, krūties atsisakyti dienos metu, keičiant į įdomias veiklas, supavimą ar dainelę prieš miegą. Naktinis žindymas sukels tikrai daugiau pastangų.

Tačiau vienas iš būdų yra tiesiog nebemiegoti viename kambaryje. Visų pirma, pasiruoškite pati ir nusiteikite, kad tai darote sistemingai. Taip pat praverstų žindymo konsultanto konsultacija apie nujunkymo miego metu galimybes.

Sėkmės.