Mama: Nerimauju, kad kūdikis nepakankamai pavalgo

Mama: Nerimauju, kad kūdikis nepakankamai pavalgo

12. May 2017, 10:00 Egle_Mamyciuklubas.lt Egle_Mamyciuklubas.lt

Iš Ernestos laiško:

Mano sūneliui dabar yra 5 savaitės ir 2 dienos, maitinu nutrauktu savo pienu. Dažniausia mažylis vienu kartu suvalgo apie 120 ml, tačiau atsirūgęs išsibudina ir vėl nori valgyti, tada vėl valgo, kol užsnūsta. Noriu paklausti, ar tai normalu, o gal vaikelis nepasisotina mano pienu ir reikėtų primaitinti mišinuku? Kadangi vienu kartu pritraukiu apie 130 ml, nerimauju, kad vaikelis nepakankamai pavalgo, nes ne visada turiu prikaupus atsargų. Vaikelis sveria 4 kg, maitinu kas 3 valandas.

Atsako akušerė, "Gandro lizdas" įkūrėja Ieva Girdvainienė:

Sveiki,

Visų pirma, pradėkime nuo klausimo: kodėl nutraukiate savo pieną? Žindant mums svarbu ne tik maitinimas,  bet ir ryšio formavimas.

Taip pat noriu jums priminti, kad į išgertą pieno kiekį dėmesio kreipti nereikia. Vertiname pagal sauskelnių kiekį (5-6 vystykai per parą ir 1 pasituštinimas).

Maitinkite pagal vaiko poreikį tik savo pienuku, nes įvedus dirbtinį maitinimą sutrikdysite pienuko ritmą. Tiesiog mėgaukites vienas kitu ir atsipalaiduokite, o mėnesio eigoje pasvėrus ir pamatavus mažylį, pamatysite, kad augate!

Sėkmės.

Džiaugsimės, jei išbandysite naują platformą "Akušerė skuba į pagalbą"!

Ekspertai

Ieva Girdvainienė

Akušerė, tėvystės mokyklos www.gandrolizdas.lt įkūrėja
Ieva Girdvainienė in-vecaku-skola