Mano dvikova su biskvitiniais grybukais

Mano dvikova su biskvitiniais grybukais

05. Sep 2021, 23:08 raganeleskisenele raganeleskisenele

Kai nėra galimybių nulėkti į mišką, o grybų vis tiek norisi, reikia ieškoti išeities. Biskvitinius baravykiukus kepiau pirmą kartą ir vyro dovanotą keptuvę jau norėjau ištvoti per balkoną. Bet pagaliau!
Visi receptai skirti dujinėms viryklėms, tad išėjo 4-5 keptuvės visiško broko, kol pataikiau su elektrinės viryklės karščiu ir laiku. Tad iškepiau ir gerų, ir gerokai „pakirmijusių“.

Reikėjo:

  • 100 gramų cukraus (kitą kartą gal dėsiu kiek mažiau)
  • 75 gramų sviesto
  • 2 nedidelių kiaušinių
  • 200 gramų miltų
  • 100 gramų grietinės
  • 1 šaukštelio kepimo mitelių
  • Ir žiupsnelio vanilinio cukraus.

Kiaušinius išplakiau su cukrumi iki purios masės, įdėjau grietinę ir vanilinį cukrų. Viską išmaišiusi subėriau išsijotus miltus su kepimo milteliais ir atsargiai vėl pamaišiau šaukštu. Ir galiausiai įpyliau atvėsusį išlydytą sviestą. Dar vienas pamaišymas ir tešlą supyliau į konditerinį maišelį. Beliko įkaitinti keptuvę. Mano bandymai parodė, kad geriausia kepti 2 minutes iš vienos pusės ir minutę iš kitos, bet, turbūt, viskas prilauso nuo keptuvės dydžio ir viryklės kaitros. Kai galiausiai pavyko, procesas buvo greitas ir smagus.

Dekoruoti nespėjau, nebeliko.