TEŠLAI:
700 gramų
bulvių
250 gramų
miltų
1 vienetas
kiaušinių
šiek tiek
druskos
šiek tiek
maltų juodųjų pipirų
PADAŽUI
60 gramų
sviesto
50 gramų
grietinės
PARUOŠIMO BŪDAS:
PARUOŠIMO LAIKAS: APIE 30 MIN.
1. Bulves išvirti su lupenomis, nulupti ir dar šiltas sugrūsti.
2. Į bulves berti miltų, įmušti kiaušinį, berti druskos ir pipirų. Užminkyti tešlą. Tikslų miltų kiekį koreguokite savo nuožiūra, jų dėkite tiek, kad masė nebūtų labai lipni, formuojame, bet ir nebūtų kieta, nes tikslus miltų kiekis gali labai priklausyti nuo bulvių bei miltų rūšies.
3. Tešlą dalinti į kelias dalis, kiekvieną kočioti į volelį (jei limpa, ant stalo paberti miltų), šiek tiek paspausti ir supjaustyti 3 - 4 cm pločio gabalėliais.
4. Dėti virti į verdantį vandenį. Pirmiausia virtinukai nusileis, o kai pakils, virti dar apie 2 minutes.
5.Gnocchi patiekti su sviestu ir grietine.
Man patiktų toks patiekalas.
Ačiū už recepto pasidalinimą.