Gyvenimas mokyklos ritmu

Gyvenimas mokyklos ritmu

14. Sep 2020, 23:52 Aviete Aviete

Pamažu įsivažiuojam į gyvenimą mokyklos ritmu. Anksčiau eiti miegoti, anksčiau (ir labai nenoriai) keltis, rengtis uniformą, valytis dantis, įsidėt užkandžių dėžutę, nepamiršti paimti kaukės :) viską spėjam per pusvalandį laiko. Vyras tada veža U į mokyklą, o aš einu žadinti mažylę ir ruošiamės po truputį į darželį. Vyresnėlė U nemėgsta pusryčiauti, ar jai dar per anksti, ar per daug mieguista būna iš ryto, bet jos pusryčiai tai tik koks bananas ar panašiai. Darželyje nebuvo bėdos dėl to, nes ten visad būdavo patiekiami pusryčiai, o mokykloje pirmokai valgo pietus tik apie 11val. Pietūs nemokami, bet porcijos nedidelės. Pavakariai tik apie 16val., tad stengiuos įdėti įvairių užkandžių, kad nesijaustų alkana. Nesam ypatingi sveikuoliai, bet labai stengiuosi dėti kuo įvairesnį ir sveikesnį maistą. Bet mokyklos valgykloje nemaža pasiūla bandelių, kibinų, sulčių... kai valgo kiti vaikai, ir maniškė nori, susiderėjom, kad leisiu pirkti bandelę (duosiu pinigėlių) penktadieniais. Manyčiau, kad pradinėje mokykloje valgykloje iš viso neturėtų būti prekiaujama bandelėm. 
Gavome pamokų tvarkaraštį, kasdien po 5 pusvalandžio trukmės pamokas. Pamokos baigiasi 13val., tada ateina prailgintos grupės mokytoja ir vaikai būna su ja iki vakaro. 
Mokytojos yra labai šaunios. Gavome leidimą susiburti tėvų susirinkimui, tai pirmą kartą per dvi savaites galėjome įeiti į mokyklą, apžiūrėti klasę, susipažinti ir pakalbėti su mokytoja. Mokykla nauja ir moderni o mokytoja be galo maloni, šilta ir mylinti savo darbą bei vaikus. Išgyrė visus vaikus, kad gabūs, žingeidūs, šmaikštūs :) 
Gavome pagamintus mokinių pažymėjimus, įvairias sutartis pasirašyti, įsteigėme klasės fondą (bus nupirktos atsarginės kaukės, jei vaikai pamirštų/pamestų, rašiklių kapsulės ir keletas pokų balto popieriaus), gavome sąskaitas už nupirktas visiems metams pratybas :)
Na ir dar svarbus dalykas - būreliai. Dalis nemokamų, ir daug, tiktai daug, didelis pasirinkimas mokamų (už kai kuriuos galima apmokėti NVŠ krepšeliu). Svarstėme, galvojome, žinoma su dukra tarėmės, kuriuos norėtų lankyti. Vienas meninis, kitas susijęs su sportu, trečias anglų kalba. Koks tai meninis, ir koks sportinis rinkosi pati. Prieš tai metus laiko lankė dailę ir baletą, tikėjausi, kad tęs šias veiklas, bet U nepanoro. Pasirinko meninę saviraišką ir gimnastiką. Dėl anglų net nediskutavom :) Šią savaitę dar pridėjom lietuvių kalbos būrelį, nes gavosi trečiadienis be jokio būrelio, kas šiaip irgi neblogai, bet išsedėti triukšmingoje klasėje popamokinėje veikloje 5 valandas, nėra taip paprasta, manau, kad ten ji labiau pavargsta nei per pamokas, tai būrelis ramesnėje aplinkoje, leis trupūtį atsipūsti. Bet U visur nori dalyvauti, eiti :) Kol kas jai viskas patinka, ir mokykla, ir draugai, ir mokytojos, ir būreliai, ir maistas :)
Po mokyklos jokių būrelių ir judrių veiklų, ramiai vakarus leidžiam namie, savaitgalį išlaikom mokyklos ritmą (tuo pat metu einam gult ir keliamės kaip darbo dienom). Klausau jos pasakojimų apie draugus, kokius žaidimus žaidžia per pertraukas, kartu renkamės ką įdėsim į užkandžių dėžutę, aptariam į kokius būrelius eis ryt...  Jauku ir ramu širdy, žinau, kad mes (ir dukrytė, ir mes tėvai) su viskuo susitvarkysim, su nerimu, jauduliu, baimėm. Tereikia tikėt ir pasitikėt, padrąsinti, paskatinti, tiesiog mylėti ;)

JulijaGlad JulijaGlad 18. Sep 2020, 08:31

Šaunuolė Jūsų dukrytė 😀

floryte floryte 16. Sep 2020, 00:12

Kaip šauniai jau "įsivažiavote" mokyklos ritmu!?

jaldija jaldija 15. Sep 2020, 22:51

Šaunuolė mergytė ?

RenataŪselienė RenataŪselienė 15. Sep 2020, 11:06

Pietų tema man sopulį kelia jau 4 metus, taip ir vaikšto su savo termosas. O Gabrielei ta užkandžių dėžutė kaip atrakcija, sakė per kiekvieną pertrauką vis kažką kramsnoja?